Cota-parte indiviza – ce este si cum se calculeaza?

            Fiecare proprietare va avea in titlul de proprietatea al apartamentului sau cota parte indiviza. Aceasta este stabilita conform art. 3 lit. e) din legea asociatiilor de proprietarei, prin raportul dintre suprafata unui apartament si totalul suprafetelor apartamentelor din cladirea respectiva. Astfel cota iniviza/cota parte din proprietatea comuna este reprezentata de cota de proprietate din proprietatea comunca ce revine fiecarei proprietati in parte indiferent de destinatia proprietatii. Exista insa si situatii cand cotele parti nu sunt inscrise in actele de proprietate si atunci acestea se calculeaza pentru fiecare apartament in parte, fiind definita de raportul dintre suprafata locativa a fiecarui apartament si totalul suprafetelor locative ale tuturor apartamentelor din imobil.

Ce importanta are pentru proprietar cota indiviza?

            Cota indiviza este parte a ecuatiei prin care administratia asociatiei imparte o serie de cheltuieli cum ar fi reparatiile efectuate spatiilor comune din bloc: liftul, casa scarii, conductele comune, etc.

Care sunt suprafetele comune indivize?

            Suprafetele comune indivize sunt: uscatorul, casa scarii, spalatoria, subsolul, acoperisul (terasa) blocului, etajul tehnic, usa de la intrarea in bloc, peretii exteriori ai blocului, etc.