Cele mai dese greseli cand depozitezi alimentele?

Multe alimente pot fi pretentioase in privinta modului in care sunt depozitate.

Calitatea spatiului de depozitare, temperatura, nivelul de umiditate si de lumina pot afecta gustul alimentelor si, in cazuri grave, chiar pot sta la baza alterarii lor. Acesta este si motivul pentru care felul in care alegi sa-ti depozitezi mancarea din casa e foarte important. Daca esti atenta, poti avea parte de alimente proaspete mai mult timp si poti reduce costurile cu mancarea, pentru ca nu vei mai avea alimente stricate de aruncat.

1. Nu folosesti cele mai bune spatii de depozitare

In primul rand, cat de curate sunt spatiile tale de depozitare? Apoi, corespund cu alimentele pe care vrei sa le pastrezi? Fii atenta atunci cand vii acasa cu alimentele de la magazin si incepi sa le imparti. Nu toate pot fi puse in debara sau in dulap si nu toate pot fi puse in acelasi loc, pentru ca te vei putea trezi cu mancarea stricata intr-un timp relativ scurt. Risipa de alimente reprezinta o mare problema in Romania.

Potrivit unui raport realizat la nivel European, tara noastra ocupa locul 9 in privinta risipei alimentare, anual, fiecare roman aruncand 110 kilograme de mancare. 49% din aceasta cantitate este produsa de gospodarii, astfel ca marea problema se afla in casa fiecarui roman care nu reuseste sa ia cele mai eficiente decizii atunci cand vine vorba despre alimentatie

Mai multe detalii in linkul de mai jos:

6 greseli pe care le faci cand depozitezi alimentele