3 pericole din casa ta – Tu stii sunt obiectele care te ameninta?

Multe articole din locuinta se pot uza, rupe sau isi pot pierde eficacitatea daca le folosesti prea mult timp. Foloseste aceste informatii de mai jos atunci cand faci curat in casa – pentru a fii mereu sanatoasa si in siguranta.

1. Periutele de dinti

Schimba-ti periuta de dinti la fiecare 3-4 luni (sau, daca ai o periuta de dinti electrica, schimba-i capul rotativ la acelasi interval de timp), ne sfatuiesc medicii stomatologi. Dupa aceasta perioada, perii incep sa se indoaie si sa nu mai stea in pozitie verticala; prin urmare, nu mai sunt la fel de eficienti la indepartarea placii bacteriene de pe dinti. De asemenea, o idee buna este sa iti arunci periuta de dinti chiar mai devreme de 3-4 luni daca ai fost bolnava, daca esti mai predispusa la infectii sau daca perii se uzeaza mai repede.

2. Cosmeticele

Vei observa, ca orice femeie care se respecta, atunci produsele de machiaj incep sa se strice, sa se deterioreze; orice modificare de culoare, consistenta sau miros este un semn sigur ca este momentul sa arunci la gunoi acel produs. In vreme ce majoritatea produselor cosmetice sunt valabile cel putin un an de zile, institutiile de specialitate precum Food and Drug Administration recomanda sa renunti la machiajul destinat ochilor (de pilda, rimelul), dupa 3 luni. Cosmeticele pot sa dezvolte culturi de bacterii, car pot cauza infectii ale ochilor.

3 pericole din casa ta